Vi skal have cocktail hour'en tilbage!
Sponsoreret af Queens of Denmark
Hvad pokker blev der egentlig af cocktail hour'en? Den der lille rum tid mellem en lang arbejdsdag og aftensmaden, hvor det er fuldstændig legalt at synke ned i sofaen med en stor drink i hånden, slappe lidt af og lade tankerne flyve. Næppe et scenarie som udspiller sig i særlig mange hjem i dagens Danmark. Til gengæld var fænomenet meget populært og helt almindeligt i 50'ernes USA, hvor mor og far (nok mest far) samlede kræfter i form af cocktail ovenpå dagens strabadser. Jeg må ærligt indrømme at den glamourøse time med jazz på pladespilleren og en citronskive i glasset også ligger langt fra min hverdag, desværre. Når man har en lille dreng som skriger på mad, Paw Patrol (hans yndlings- og mit hadeprogram) og opmærksomhed, når han kommer hjem fra vuggestuen er umiddelbar svær at kombinere med at lege hjemmebartender i en delikat satinkåbe, som jeg forestiller mig den elegante cocktail hour. Eller måske er det netop her, jeg burde sætte ind med alkoholen?
Nu vil jeg meget nødigt opfordre nogen til at slå sig på flasken hver eneste eftermiddag, men måske skulle vi alligevel droppe fitnesscenteret eller oprydningen bare en gang imellem og istedet nyde en god cocktail? Skrue op for det dekadente i hverdagen og lidt ned for praktikken – noget siger mig at det ville komme os alle sammen til gode.
I mandags gjorde vi faktisk lige præcis sådan herhjemme. Mens jeg hev rester ud af køleskabet, miksede jeg et par drinks til mig selv og Jan som var indlagt i sofaen med Pontus og den altoverskyggende intromelodi fra Paw Patrol (nogen vil nikke genkendende). Selvom vi hverken var svøbt i lækkert vintage lounge wear eller lyttede til Miles Davis, så gjorde det absolut noget godt for humøret. Vi slappede automatisk lidt mere af (tak alkohol) og samtidig var drinks'ne et festligt indslag på en ganske almindelig mandag. Den gode mandagsstemning kan jeg takke Queens of Denmark for, som har været søde at forsyne os med en ordentlig sending af deres nye økologiske likører. Flaskernes fine pinup-illustrationer fik straks mine tanker til at kredse om det elegante 50'er-univers, så det var helt oplagt at indføre cocktail hour'en – og som Queens of Denmark selv konstaterer, så smager likørerne som da mormor var ung. What's not to like?
Queens of Denmark har netop sendt deres første fire likører på gaden med smagen af jordbær, hyldeblomst, solbær og æble & kvæde. Alle er økologiske og håndlavede i Danmark, så selvom udtrykket og smagen læner sig op af de gode gamle dage, er likørerne alligevel meget moderne. Og så er de nemme at have med at gøre. De kan enten drikkes rent (helt perfekt til desserten tænker jeg) eller kan mikses i drinks, som jeg elsker. På deres hjemmeside har de allerede listet 10 virkelig nemme drinks (inkl. videoer), som er lige at gå til. Selv testede vi Black Tonic, Elderflower Daiquiri og Queens Mule, som alle var gode, men Queens Mule var en klar favorit hos os begge to. Alt man skal bruge er:
2 cl vodka
4 cl Queens of Denmark økologisk æble & kvædelikør
1 limebåd
Ginger ale
Æble & kvædelikør og vodka hældes i et højt glas med masser af isterninger. Top op med ginger ale, rør langsomt rundt og pres saften af en limebåd over. Man kan evt. undlade vodka hvis man vil have en drink med mindre alkohol.
Jeg synes likørerne er virkelig lækre, og som den visuelle nørd jeg er, sætter jeg også meget stor pris på at flaskerne er smukke og pynter på bordet. Disse fire likører ville være oplagte at servere til jul eller nytår på en bakke med is, tonic, ginger ale, rom, vodka og hvad man ellers vil mikse med. Og gerne med forskellige vintageglas, stribede sugerør og citron- og limeskiver – det er ret hyggeligt, både til fest og på en ganske almindelig mandag.
Queens of Denmark likørerne kan allerede købes mange forskellige steder, så hør din lokale vin- og spiritushandler om de har nogen på lager, ellers kan de nemt skaffe dem hjem.
Skål! Og god cocktail hour!
English recap: Made some drinks from the new Queens of Denmark liqueurs – beautiful and delicious!