Storms Magasin

View Original

Birthday ice creams

happybirthday_10_stormsmagasin Som jeg lovede i går - her er opskrifterne på tre gange fødselsdagsis!

Noget af det allerbedste ved sommeren er jo helt klart is! Jeg spiser næsten aldrig is resten af året, det forsvinder egentlig lidt ud af min bevidsthed, men lige så snart graderne stiger og solen kommer frem vil jeg have is - og allerhelst gammeldags isvafler! Det er noget meget hyggeligt og festligt over denne perfekte dessert, man ikke behøver sidde stille med. Men noget jeg aldrig rigtig kan forstå er hvorfor man altid får det samme, når man køber en gammeldags vaffel. Hvorfor kan man ikke få forskellige vafler? Og hvad med frugt og nødder? Eller skumfiduser? Mere ligegyldig pynt ville heller ikke skade set i mit perspektiv. Derfor udviklede jeg tre varianter over den gode gamle isvaffel - Bananasplit to go, Jordbær og makroner og Kold kakao.

Allerførst dyppede jeg de tre vafler i mørk smeltet chokolade, derefter fik den ene krymmel, den anden kandiserede lavendler og den sidste forblev ren chokolade. Jeg satte dem til at størkne i gamle høje champagneglas - både praktisk og flot! Og så var der ikke andet tilbage end bare at fylde alt muligt godt i.

happybirthday_2_stormsmagasinhappybirthday_stormsmagasinhappybirthday_11_stormsmagasin

1. Bananasplit to go

Min ultimative yndlingsdessert i en praktisk to go version. Vaniljeis, 1/2 banan i tern, flødeskum og ristede mandler. På toppen et rødt kirsebær for et ægte oldschool isdesserts-look.

happybirthday_8_stormsmagasin3. Kold kakao

Den klassiske varme fødselsdagskakao i en kold version med tre enkle ingridienser - chokoladeis, flødeskum og skumfiduser på toppen. Og et sugerør, så er ingen vist i tvivl.

2. Jordbær og makroner

3-4 jordbær i skiver, nougatis og et par knuste hjemmelavede makroner. Pyntet med krymmel og små flag. Fordi det er så festligt.

happybirthday_9_stormsmagasin

Et voila! Tre festlige (og ekstremt nemme) desserter!

English recap: As promised here are the recipes for the birthday ice creams! At first I dipped the cones in melted dark chocolate and sprinkled with candied lavender and sprinkles. Then I made three different ice creams -

1. Banana split to go - Vanilla ice cream, 1/2 diced banana, whipped cream and roasted almonds. Top off with a cherry for an old school banana split look.

2. Strawberries - Nougat ice cream, homemade almond macaroons and 3-4 sliced strawberries. Add sprinkles and flags and you're all good!

3. Cold chocolate - Like hot chocolate, just cold! Chocolate ice cream, whipped cream and marshmallows. And a cute straw, if you like.

Enjoy!

Følg med på FacebookInstagram og Bloglovin'