Storms Magasin

View Original

Crisp bread – easy and quick to make!

knaekbroed_stormsmagasinJeg har muligvis begået noget af det mest barselsagtige man kan. Jeg har bagt knækbrød. Det har jeg sådan set også gjort før, men det er længe siden. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, for det er virkelig nemt og hurtigt. Og virkelig lækkert. Vi havde endda alle ingredienser i skuffen. Nogle gange er tanken om at bage langt mere krævende end selve projektet. Sådan har jeg det i hvert fald tit i hverdagene og så får jeg ikke gjort noget ved det. Men nu hvor tiden er bedre og jeg føler mig total overskudsagtig og husmoderlig (indtil videre i hvert fald) holder jeg mig ikke tilbage. Hvis andre har samme trang er her opskriften på meget nemt og hurtigt knækbrød:

1 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1,5 dl hvedemel

1,5 dl grahamsmel

1 tsk salt

1,25 dl olivenolie

2 dl vand

0,5 tsk bagepulver

Solsikkekernerne ristes på en tør pande og afkøles. Alle ingredienser blandes, dejen deles i to og rulles ud mellem to stykker bagepapir. Forsigtigt trækkes bagepapiret med dejen imellem over på en bageplade og øverste papir fjernes. Drysses evt. med ost, krydderier eller andet og skæres ud i passende stykker - det er nemmest med en pizzaskærer. Bages ved 200 grader i ca. 15 min.

English recap: Crisp bread is so easy and quick to make – here's the recipe!