Køkkenterapi – enkel mad til travle dage
Jeg kan godt lide at lave mad. Når jeg har den helt rigtige opskrift, god tid og lækre råvarer, er det fantastisk. Men det må ikke blive for besværligt med lange kogetider og ingredienser, som er svære at få fat på. Så bliver jeg utålmodig og det kan ses (og smages) på resultatet. Og så er der lige det der med inspirationen. Hvorfor er det altid så svært at finde på noget? Især når man står i Føtex kl.17.30 sammen med alle andre og skal vride sin hjerne efter en lang dag på arbejde. Ikke mit mest kreative øjeblik i hvert fald.
Derfor er det ret skønt at komme hjem og finde madinspiration i postkassen, nærmere betegnet som Anne-Sophie Lahmes nye kogebog Køkkenterapi. Bogen er fyldt med lækre billeder af endnu lækre retter, både med og uden kød, hvilket glæder min grønsagselskende vegetarmave. Og så er de alle meget overskuelige med korte ingredienslister og simple fremgangsmåder. En dag tænker jeg at kreere denne kvartet –
Birchermysli til morgenmad
Varm pastasalat med aubergine til aften
Og slutte af med chrunchy choko-peanutbuttercookies i sofaen.
Tillykke med det smukke og indbydende resultat – alt ser så lækkert ud og jeg glæder mig virkelig til at dykke ned i den.